Tam, kad teisingai nustatytumėte savo konstitucijos tipą, pasistenkite įvertinti save kuo tiksliau ir sąžiningiau...

Ar kada susimąstėme apie tai, kad egzistuoja atskiri, aiškiai išskiriami ir įvardijami maisto skoniai, skirtingai įtakojantys mūsų būseną, nuotaikas, mintis, elgseną ir sveikatos būklę?..

Remiantis skonių savybėmis, tam tikri skoniai dominuoja išsibalansavus vienai ar kitai došai, ir, atvirkščiai, akcentuojant mūsų kasdieniniame racione tam tikrus skonius, došų disbalansą galima sureguliuoti...

Šis sąrašas padės Jums gaminant patiekalą parinkti labiausiai derančius prieskonius, kurie ne tik geriausiai tinka prie tam tikrų produktų pagal skonines savybes, bet ir palengvina konkretaus produkto virškinimo bei įsisavinimo procesą...

Aštrus skonis atspindi ekstravertiškumą, polinkį į susijaudinimą ir hiperstimuliaciją, ypač siekį jausminių išgyvenimų, adrenalino...

Saldus skonis yra tokios pačios prigimties, kaip ir žmogaus kūnas, kurio audiniai yra Saldaus skonio, dėl to jis skatina visų audinių atsinaujinimą ir augimą...

Kartus skonis išreiškia nepasitenkinimą esama padėtimi, norą permainų. Kai gyvenime tenka „praryti karčią piliulę", jos kartumas išsklaido miglas, saviapgaulę, atveria nuogą, karčią tiesą, priverčia pažvelgti į realybę...

Gaižus skonis atspindi intravertiškumą, gynybą, polinkį vengti ar išsisukti nuo susijaudinimo ar stimuliacijos...

Sūrus skonis simbolizuoja gyvenimo meilę, didina visų rūšių apetitą viskam...

Rūgštus skonis atspindi ieškojimą materialiame arba išoriniame pasaulyje objektų, kuriuos siekiame užvaldyti, turtų, kuriuos siekiame sukaupti...