Tam, kad teisingai nustatytumėte savo konstitucijos tipą, pasistenkite įvertinti save kuo tiksliau ir sąžiningiau...
Šešių ajurvedinių skonių teorija
Ar kada susimąstėme apie tai, kad egzistuoja atskiri, aiškiai išskiriami ir įvardijami maisto skoniai, skirtingai įtakojantys mūsų būseną, nuotaikas, mintis, elgseną ir sveikatos būklę?..
Skoniai ir došų balansas
Remiantis skonių savybėmis, tam tikri skoniai dominuoja išsibalansavus vienai ar kitai došai, ir, atvirkščiai, akcentuojant mūsų kasdieniniame racione tam tikrus skonius, došų disbalansą galima sureguliuoti...
Kas kam tinka?
Šis sąrašas padės Jums gaminant patiekalą parinkti labiausiai derančius prieskonius, kurie ne tik geriausiai tinka prie tam tikrų produktų pagal skonines savybes, bet ir palengvina konkretaus produkto virškinimo bei įsisavinimo procesą...
Aštrus skonis (Katu)
Aštrus skonis atspindi ekstravertiškumą, polinkį į susijaudinimą ir hiperstimuliaciją, ypač siekį jausminių išgyvenimų, adrenalino...
Saldus skonis (Madhura)
Saldus skonis yra tokios pačios prigimties, kaip ir žmogaus kūnas, kurio audiniai yra Saldaus skonio, dėl to jis skatina visų audinių atsinaujinimą ir augimą...
Kartus skonis (Tikta)
Kartus skonis išreiškia nepasitenkinimą esama padėtimi, norą permainų. Kai gyvenime tenka „praryti karčią piliulę", jos kartumas išsklaido miglas, saviapgaulę, atveria nuogą, karčią tiesą, priverčia pažvelgti į realybę...
Gaižus skonis (Kashaya)
Gaižus skonis atspindi intravertiškumą, gynybą, polinkį vengti ar išsisukti nuo susijaudinimo ar stimuliacijos...
Sūrus skonis (Lavana)
Sūrus skonis simbolizuoja gyvenimo meilę, didina visų rūšių apetitą viskam...
Rūgštus skonis (Amla)
Rūgštus skonis atspindi ieškojimą materialiame arba išoriniame pasaulyje objektų, kuriuos siekiame užvaldyti, turtų, kuriuos siekiame sukaupti...